03 Dec Dýňový cheesecake
Vyzkoušejte všemi oblíbený cheesecake ozvláštněný dýní.
Příprava receptu
Doba pečení: 45 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 390 kcal Makroživiny: 10 g B, 9 g S, 35 g T
Podzim a dýně patří k sobě, i co se dezertů týče!
Ingredience:
Na korpus:
Na náplň:
Postup:
- Ořechy rozmixujeme, přidáme k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkáme do formy (okraj cca 2 cm).
- Dáme péct na 10 minut na 180 °C.
- Dýni nakrájíme, povaříme doměkka a rozmixujeme (400 g pyré bylo cca 1/2 malé Hokkaidó dýně).
- Smícháme s ostatními ingredience na náplň, rozmixujeme a vlijeme na korpus.
- Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu vypneme a necháme s pootevřenými dvířky 2 hodiny dojít.
- Poté vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z uvedených ingrediencí si vytvoříme korpus, který namačkáme do formy. Předpečeme si ho a nalijeme na něj náplň z dýně a ostatních ingrediencí. Pečeme nejprve na 200 °C, poté teplotu ztlumíme a nakonec troubu úplně vypneme. Necháme dojít v troubě a přes noc uležet v ledničce.
Dýňový cheesecake
Ingredients
Korpus:
- 170 g vlašských ořechů
- 80 g blanšírovaných mandlí
- 80 g másla
- 20 g kokosu
- lžička skořice
Náplň:
- 400 g dýňového pyré
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvrohu
- 250 g zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 žloutek
- sladidlo dle chuti
Instructions
- Ořechy rozmixujeme, přidáme k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkáme do formy (okraj cca 2 cm).
- Dáme péct na 10 minut na 180 °C
- Dýni nakrájíme, povaříme doměkka a rozmixujeme.
- Smícháme s ostatními ingredience na náplň, rozmixujeme a vlijeme na korpus.
- Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu vypneme a necháme s pootevřenými dvířky 2 hodiny dojít.
- Poté vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.
No Comments