Go Back

Dýňový cheesecake

Cook Time 45 minutes
Servings 12 porcí
Calories 390 kcal

Ingredients
  

Korpus:

  • 170 g vlašských ořechů
  • 80 g blanšírovaných mandlí
  • 80 g másla
  • 20 g kokosu
  • lžička skořice

Náplň:

  • 400 g dýňového pyré
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvrohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • sladidlo dle chuti

Instructions
 

  • Ořechy rozmixujeme, přidáme k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkáme do formy (okraj cca 2 cm).
  • Dáme péct na 10 minut na 180 °C
  • Dýni nakrájíme, povaříme doměkka a rozmixujeme.
  • Smícháme s ostatními ingredience na náplň, rozmixujeme a vlijeme na korpus. 
  • Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu vypneme a necháme s pootevřenými dvířky 2 hodiny dojít.
  • Poté vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.