18 Nov Zeleninové karbanátky
Karbanátky na dva způsoby. Buď z cukety a tuňáku nebo z květáku a slaniny! Můžete si vybrat a nebo si udělat oboje! Nezapomeňte na dip a čerstvou zeleninu.
Příprava receptu
Doba pečení: 50 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 600 kcal Makroživiny: 34 g B, 15 g S, 47 g T
Cuketových bylo 10 kusů, květákových 7.
Ingredience:
Na cuketové karbanátky:
Na květákové karbanátky:
Na dip:
Postup:
- Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní všechnu vodu.
- Přidáme tuňáka, vajíčka a dochutíme.
- Vytvoříme placičky, které obalíme v mandlové mouce.
- Květák uvaříme a vymačkáme všechnu vodu (květák pak bude mít cca 250 g).
- Eidam nastrouháme, slaninu nakrájíme, vše smícháme a placičky pak obalujeme v mandlové mouce.
- Pečeme na 200 °C cca 45-55 minut, než karbanátky budou lehce zlaté.
- Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z ingrediencí na cuketové a květákové karbanátky vytvoříme malé placičky, které naskládáme na plech a dáme do trouby. Ke karbanátkům si připravíme dip a čerstvou zeleninu.
Zeleninové karbanátky
Ingredients
Na cuketové karbanátky:
- 600 g cukety
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 vajíčka
- česnek, sůl, bylinky
- mandlová mouka
Na květákové karbanátky:
- 1 střední květák
- 140 g eidamu 45 %
- 80 g slaniny
- česnek, sůl, bylinky
Na dip:
- 80 g zakysané smetany
- 80 g mascarpone
- česnek, sůl, bylinky
Instructions
- Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní všechnu vodu.
- Přidáme tuňáka, vajíčka a dochutíme.Vytvoříme placičky, které obalíme v mandlové mouce.
- Květák uvaříme a vymačkáme všechnu vodu (květák pak bude mít cca 250 g).
- Eidam nastrouháme, slaninu nakrájíme, vše smícháme a placičky pak obalujeme v mandlové mouce.
- Pečeme na 200 °C cca 45-55 minut, než karbanátky budou lehce zlaté.
- Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou.
No Comments