Zeleninové karbanátky

Zeleninové karbanátky

Karbanátky na dva způsoby. Buď z cukety a tuňáku nebo z květáku a slaniny! Můžete si vybrat a nebo si udělat oboje! Nezapomeňte na dip a čerstvou zeleninu.

Příprava receptu

Doba pečení: 50 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 600 kcal Makroživiny: 34 g B, 15 g S, 47 g T

Cuketových bylo 10 kusů, květákových 7.

 

Ingredience:

Na cuketové karbanátky:

600 g cukety

160 g tuňáka ve vlastní šťávě

2 vajíčka

mandlová moouka

česnek

sůl, bylinky

 

Na květákové karbanátky:

1 střední květák

140 g eidamu 45 %

80 g slaniny

sůl, bylinky

Na dip:

80 g zakysané smetany

80 g mascarone

česnek

sůl, bylinky

 

Postup:

  1. Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní všechnu vodu.
  2. Přidáme tuňáka, vajíčka a dochutíme.
  3. Vytvoříme placičky, které obalíme v mandlové mouce.
  4. Květák uvaříme a vymačkáme všechnu vodu (květák pak bude mít cca 250 g).
  5. Eidam nastrouháme, slaninu nakrájíme, vše smícháme a placičky pak obalujeme v mandlové mouce.
  6. Pečeme na 200 °C cca 45-55 minut, než karbanátky budou lehce zlaté.
  7. Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou.

 

 

Místo mascarpone v dipu lze použít tvaroh nebo lučinu.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z ingrediencí na cuketové a květákové karbanátky vytvoříme malé placičky, které naskládáme na plech a dáme do trouby. Ke karbanátkům si připravíme dip a čerstvou zeleninu.

Zeleninové karbanátky

Cook Time 50 minutes
Servings 4
Calories 600 kcal

Ingredients
  

Na cuketové karbanátky:

  • 600 g cukety
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 vajíčka
  • česnek, sůl, bylinky
  • mandlová mouka

Na květákové karbanátky:

  • 1 střední květák
  • 140 g eidamu 45 %
  • 80 g slaniny
  • česnek, sůl, bylinky

Na dip:

  • 80 g zakysané smetany
  • 80 g mascarpone
  • česnek, sůl, bylinky

Instructions
 

  • Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní všechnu vodu.
  • Přidáme tuňáka, vajíčka a dochutíme.Vytvoříme placičky, které obalíme v mandlové mouce.
  • Květák uvaříme a vymačkáme všechnu vodu (květák pak bude mít cca 250 g).
  • Eidam nastrouháme, slaninu nakrájíme, vše smícháme a placičky pak obalujeme v mandlové mouce.
  • Pečeme na 200 °C cca 45-55 minut, než karbanátky budou lehce zlaté.
  • Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating