Go Back

Zeleninové karbanátky

Cook Time 50 minutes
Servings 4
Calories 600 kcal

Ingredients
  

Na cuketové karbanátky:

  • 600 g cukety
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 vajíčka
  • česnek, sůl, bylinky
  • mandlová mouka

Na květákové karbanátky:

  • 1 střední květák
  • 140 g eidamu 45 %
  • 80 g slaniny
  • česnek, sůl, bylinky

Na dip:

  • 80 g zakysané smetany
  • 80 g mascarpone
  • česnek, sůl, bylinky

Instructions
 

  • Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní všechnu vodu.
  • Přidáme tuňáka, vajíčka a dochutíme.Vytvoříme placičky, které obalíme v mandlové mouce.
  • Květák uvaříme a vymačkáme všechnu vodu (květák pak bude mít cca 250 g).
  • Eidam nastrouháme, slaninu nakrájíme, vše smícháme a placičky pak obalujeme v mandlové mouce.
  • Pečeme na 200 °C cca 45-55 minut, než karbanátky budou lehce zlaté.
  • Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou.