Vajíčkové muffiny

Vajíčkové muffiny

Další tip na jídlo s sebou. Vajíčkové muffiny máte udělané za chvíli a věřte, že si opravdu pochutnáte!

Příprava receptu

Doba pečení: 30 min Počet porcí: 10 Počet kalorií: 115 kcal Makroživiny: 9 g B, 2 g S, 8 g T

Přidejte si do muffinů cokoliv, co máte rádi!

 

Ingredience:

10 vajíček (1 muffin = 1 vajíčko)

menší pórek

2 kusy portobello žampiónu

prosciutto crudo

ghí

sůl, pepř, pažitka

 

 

Postup:

  1. Na pánvičce osmahneme na ghí cibulku, pórek a žampion, osolíme, opepříme.
  2. Připravíme si formičky na muffiny. Může se buď dát rovnou do silikonových nebo ještě i do papírových formiček. Ty doporučuji předtím vymazat a vysypat např. mandlovou moukou.
  3. Cca polovinu muffinu naplníme směsí z pánvičky.
  4. Pak už jen do každého muffinu rozklepneme jedno vajíčko, které osolíme.
  5. Pečeme na 180 °Ccca 20 minut.
  6. Přidáme prosciutto a necháme dojít ve vyplé troubě.
  7. Na závěr ozdobíme pažitkou

 

 

Udělejte si je den předem a vezměte si je další den do práce nebo na výlet!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Zasytí nás dlouhou dobu a nebudeme mít brzy po jídle hlad. Snadná a rychlá příprava, na kterou není potřeba mnoho ingrediencí. Pokud nám něco chybí, nahradíme sýrem, kvalitní šunkou nebo čímkoliv, co se vám do muffinů bude hodit.

Vajíčkové muffiny

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 10
Calories 115 kcal

Ingredients
  

  • 10 vajíček
  • menší pórek
  • 2 kusy portobello žampionu
  • prosciutto crudo
  • ghí
  • sůl, pepř

Instructions
 

  • Na pánvičce osmahneme na ghí cibulku, pórek a žampion, osolíme, opepříme.
  • Připravíme si formičky na muffiny. Může se buď dát rovnou do silikonových nebo ještě i do papírových formiček. Ty doporučuji předtím vymazat a vysypat např. mandlovou moukou.
  • Cca polovinu muffinu naplníme směsí z pánvičky.
  • Pak už jen do každého muffinu rozklepneme jedno vajíčko, které osolíme.
  • Pečeme na 180 °C cca 20 minut.
  • Přidáme prosciutto a necháme dojít ve vyplé troubě.
  • Na závěr ozdobíme pažitkou

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating