Skořicoví kešu šneci s jablky

Skořicoví kešu šneci s jablky

Máte tak rádi skořici jako my? Tak neváhejte a připravte si ke kávě tento dezert!

Příprava receptu

Doba pečení: 20 min Počet porcí: 5 Počet kalorií:  280 kcal Makroživiny:  9 g B, 14 g S, 22 g T

Skořice, jablka, kešu a vlašské ořechy! Skvělá kombinace!.

 

Ingredience:

110 g mletých kešu

70 g vlašských ořechů

30 g kokosové mouky

1 lžička kokosového oleje

150 g strouhaného jablka

1 vejce

1 lžička prášku do pečiva

2 lžičky skořice

2 lžičky citrónové kůry

sladidlo (med, xylitol, čekankový sirup)

 

 Postupové fotky:

 

 

Postup:

  1. Kešu a vlašské ořechy (40 g) rozmixujeme.
  2. Namleté ořechy smícháme s kokosovou moukou, skořicí, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, vajíčkem, kokosovým olejem a sladidlem.
  3. Vytvoříme těsto, které dáme na půl hodiny do mrazáku.
  4. Jablko oloupeme, nastrouháme na hrubo.
  5. Přidáme k němu 30 g vlašských ořechů nalámaných na kousky a lžičku skořice.
  6. Vyndáme těsto z mrazáku a rozdělíme ho na 5 částí (cca po 50 g).
  7. Vytvoříme 5 válečků, které rozválíme oběma rukama (pokud se budou válečky trhat, více na válečky zatlačte a prsty se snažte těsto “mačkat” k sobě) – viz. poslední postupová fotka a znovu uválejte.
  8. Tvarujeme spirálu, mezi kterou dáváme směs z jablek. I během motání spirálek se může těsto přetrhnout, ale to vůbec nevadí, zase ho krásně napojíte a pak už bude hezky držet.
  9. Takto připravené spirály dáme na pečicí papír.
  10. Navrch ještě nastrouháme citrónovou kůru.
  11. Pečeme na 180° 20 minut (pokud je v troubě necháte cca o 5 minut déle, jsou více křupavé).

 

 

Používejte kvalitní skořici, dodá mnohem lepší chuť než ta klasická.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Vytvoříme si těsto na spirály. Poté si připravíme náplň z jablek. Podle postupových fotek zamotáváme těsto a přidáváme jablka. Pečeme 20 minut.

Skořicoví kešu šneci s jablky

Cook Time 20 minutes
Servings 5
Calories 280 kcal

Ingredients
  

  • 110 g mletých kešu
  • 70 g vlašských ořechů
  • 30 g kokosové mouky
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 150 g strouhaného jablka
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • sladidlo

Instructions
 

  • Kešu a vlašské ořechy (40 g) rozmixujeme.
  • Namleté ořechy smícháme s kokosovou moukou, skořicí, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, vajíčkem, kokosovým olejem a sladidlem. 
  • Vytvoříme těsto, které dáme na půl hodiny do mrazáku.
  • Jablko oloupeme, nastrouháme na hrubo. 
  • Přidáme k němu 30 g vlašských ořechů nalámaných na kousky a lžičku skořice.
  • Vyndáme těsto z mrazáku a rozdělíme ho na 5 částí (cca po 50 g).
  • Vytvoříme 5 válečků (pokud se budou trhat, více na válečky zatlačte a snažte se těsto "mačkat" k sobě). 
  • Tvarujeme spirálu, mezi kterou dáváme směs z jablek.
  • Navrch ještě nastrouháme citrónovou kůru.
  • Takto připravené spirály dáme na pečicí papír.
  • Pečeme na 180°cca 20 minut.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating