Go Back

Skořicoví kešu šneci s jablky

Cook Time 20 minutes
Servings 5
Calories 280 kcal

Ingredients
  

  • 110 g mletých kešu
  • 70 g vlašských ořechů
  • 30 g kokosové mouky
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 150 g strouhaného jablka
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • sladidlo

Instructions
 

  • Kešu a vlašské ořechy (40 g) rozmixujeme.
  • Namleté ořechy smícháme s kokosovou moukou, skořicí, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, vajíčkem, kokosovým olejem a sladidlem. 
  • Vytvoříme těsto, které dáme na půl hodiny do mrazáku.
  • Jablko oloupeme, nastrouháme na hrubo. 
  • Přidáme k němu 30 g vlašských ořechů nalámaných na kousky a lžičku skořice.
  • Vyndáme těsto z mrazáku a rozdělíme ho na 5 částí (cca po 50 g).
  • Vytvoříme 5 válečků (pokud se budou trhat, více na válečky zatlačte a snažte se těsto "mačkat" k sobě). 
  • Tvarujeme spirálu, mezi kterou dáváme směs z jablek.
  • Navrch ještě nastrouháme citrónovou kůru.
  • Takto připravené spirály dáme na pečicí papír.
  • Pečeme na 180°cca 20 minut.