29 Nov Rybízový koláč
Příjemně kyselý rybízový koláč, který budete mít hotový za chvilku.
Příprava receptu
Doba pečení: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 170 kcal Makroživiny: 6 g B, 6 g S, 13 g T
Ideální dezert pro letní dny!
Ingredience:
Na těsto:
Rybízová vrstva:
Vrchní vrstva:
Postup:
- Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, vložíme ho do vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
- Na těsto vložíme kuličky rybízu a případně lehce posypeme xylitolem či jiným sladidlem.
- Nahoru dáme vyšlehané bílky, popřípadě doslazené podle chuti.
- Pečeme dalších cca 30 minut, než bílky lehce zezlátnou.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Na předpečené těsto navrstvíme rybíz a vyšlehané bílky, vše oslazené podle chuti. Dopékáme přibližně 30 minut dokud bílky nezezlátnou na 180 °C.
Rybízový koláč
Ingredients
Na těsto
- 150 g mletých mandlí
- 50 g kokosové mouky
- 70 g změklého másla
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- kůra z citrónu
- sladidlo dle chuti
Rybízová vrstva
- 330 g rybízu
- sladidlo
Vrchní vrstva
- 4 vyšlehané bílky
- sladidlo
Instructions
- Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, vložíme ho do vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a pečeme na 180 °C cca 10 minut.
- Na těsto vložíme kuličky rybízu a případně lehce posypeme xylitolem.
- Nahoru dáme vyšlehané bílky, popřípadě přidáme xylitol.
- Pečeme dalších cca 30 minut, než bílky lehce zezlátnou.
No Comments