Rybízový koláč

Rybízový koláč

Příjemně kyselý rybízový koláč, který budete mít hotový za chvilku.

Příprava receptu

Doba pečení: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 170 kcal Makroživiny: 6 g B, 6 g S, 13 g T

Ideální dezert pro letní dny!

 

Ingredience:

 

Na těsto:

150 g mletých mandlí

50 g kokosové mouky

70 g změklého másla

2 vejce

1/2 prášku do pečiva

kůra z citrónu

sladidlo dle chuti

 

Rybízová vrstva:

330 g rybízu

sladidlo

 

Vrchní vrstva:

4 vyšlehané bílky

sladidlo

 

Postup:

  1. Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, vložíme ho do vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
  2. Na těsto vložíme kuličky rybízu a případně lehce posypeme xylitolem či jiným sladidlem.
  3. Nahoru dáme vyšlehané bílky, popřípadě doslazené podle chuti.
  4. Pečeme dalších cca 30 minut, než bílky lehce zezlátnou.

 

 

Díky rybízu je dezert kyselejší, přidejte sladidlo podle Vaší chuti.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Na předpečené těsto navrstvíme rybíz a vyšlehané bílky, vše oslazené podle chuti. Dopékáme přibližně 30 minut dokud bílky nezezlátnou na 180 °C.

Rybízový koláč

Cook Time 40 minutes
Servings 12 porcí
Calories 170 kcal

Ingredients
  

Na těsto

  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g kokosové mouky
  • 70 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z citrónu
  • sladidlo dle chuti

Rybízová vrstva

  • 330 g rybízu
  • sladidlo

Vrchní vrstva

  • 4 vyšlehané bílky
  • sladidlo

Instructions
 

  • Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, vložíme ho do vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a pečeme na 180 °C cca 10 minut. 
  • Na těsto vložíme kuličky rybízu a případně lehce posypeme xylitolem.
  • Nahoru dáme vyšlehané bílky, popřípadě přidáme xylitol.
  • Pečeme dalších cca 30 minut, než bílky lehce zezlátnou.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating