Paštika z kuřecíh jater

Paštika z kuřecíh jater

Tato paštika je dělaná z kuřecích jater, můžeme si ji však připravit například z kachních, husích, drůbežích, vepřových nebo tresčích.

 

Příprava receptu

Doba vaření: 20 min Počet porcí: 16 Počet kalorií: 290  kcal Makroživiny: 27 g B, 4 g S, 31 g T

Játra obsahují hlavně vit B12, A, chrom, zinek, železo a kyselinu listovou.

 

Ingredience:

1 kg kuřecích jater

400 g másla

60 ml smetany 40%

30 g sádla

2 menší cibule

tymián a petržel

sůl, pepř

 

 

Postup:

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Zprudka je osmahneme na sádle společně s bylinkami.
  3. Po chvíli přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
  4. Po dalších přibližně dvou minutách stáhneme teplotu a přibližně pět minut dusíme.
  5. Následně dáme pryč pokličku a necháme vypařit všechnu tekutinu.
  6. Jakmile je pánev suchá, přilijeme smetanu a odstavíme z plotýnky.
  7. Směs ještě teplou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, máslo přidáváme postupně po kouskách.
  8. Vzniklou hmotu nalijeme do uzavíratelných skleněných nádob a nechte vychladnout v ledničce.Z tohoto množství jsme naplnily přibližně osm skleniček o objemu 130 ml.

 

TIP: Před rozlévaním do nádob přidejte cokoliv, co máte v paštice rádi, my přidaly plátky mandlí.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Játra omyjeme, zbavíme šlašek a nakrájíme na kousky. Osmahneme na sádle s bylinkami, pak přidáme smetanu. Rozmixujeme a za stálého mixování přidáváme kousky másla. Nakonec dochutíme, nalijeme do skleniček a dáme do ledničky.

Paštika z kuřecích jater

Cook Time 20 minutes
Servings 16
Calories 290 kcal

Ingredients
  

  • 1 kg kuřecích jater
  • 400 g másla
  • 60 ml smetany 40 %
  • 20 g sádla
  • 2 menší cibule
  • tymián a petržel
  • sůl, pepř

Instructions
 

  •  Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  • Zprudka je osmahneme na sádle společně s bylinkami.
  • Po chvíli přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
  • Po dalších přibližně dvou minutách stáhneme teplotu a přibližně pět minut dusíme.
  • Následně dáme pryč pokličku a necháme vypařit všechnu tekutinu.
  • Jakmile je pánev suchá, přilijeme smetanu a odstavíme z plotýnky.
  • Směs ještě teplou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, máslo přidáváme postupně po kouskách.
  • Vzniklou hmotu nalijeme do uzavíratelných skleněných nádob a nechte vychladnout v ledničce.
    Z tohoto množství jsme naplnily přibližně osm skleniček o objemu 130 ml.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating