Nepečený čokoládový dezert s pistáciovým korpusem

Nepečený čokoládový dezert s pistáciovým korpusem

U tohoto čokoládového dezertu nemusíte ani rozehřívat troubu! Základ korpusu tvoří oříšky, náplň pak čokoláda a mascarpone.

Příprava receptu

Doba přípravy: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 290 kcal Makroživiny: 7 g B, 6 g S, 24 g T

Výborný dezert, který si získá všechny milovníky čokolády, navíc nemusíte rozpalovat troubu!

 

Ingredience:

 

Na korpus:

150 g pistácií (vyloupaných a nesolených)

2 lžičky kokosového oleje

15 g másla

 

Na náplň:

200 g vysokoprocentní čokolády

250 g mascarpone

3 vejce

jahody a pistácie na ozdobení

Postupové fotky:

 

Výborný je i s arašídovým korpusem, pokud chcete zkusit tuto variantu, jednodušše vyměňte pistácie za arašídy.

 

Postup:

 

  1. Pistácie dáme do mixéru, přidáme kokosový olej a máslo, mixujeme cca 3 minuty, než nám vznikne pevnější hmota.
  2. Vmačkáme do dortové formy, korpus bude opravdu jen tenoučký.
  3. V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme čokoládu a poté přidáme 3 žloutky a mascarpone.
  4. Z bílků vyšleháme sníh a poté smícháme s ingrediencemi v kastůlku.
  5. Vše najednou nalijeme na korpus a dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
  6. Nakonec nahoru přidáme jahody a pistácie.

 

Tip: Pokud chcete o něco silnější korpus, přidejte 50 – 100 g ořechů a lžičku kokosového oleje.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Korpus vznikne rozmixováním ořechů, másla a kokosového oleje. Vmačkáme ho do dortové formy, ze zbylých ingrediencí vytvoříme náplň a tu do něj vlijeme. Dezert ozdobíme a necháme uležet alespoň přes noc. Celý proces je jednoduchý a rychlý, dobrou chuť!

Nepečený čokoládový dezert

Servings 12 porcí
Calories 290 kcal

Ingredients
  

Korpus

  • 150 g pistácií (vyloupaných a nesolených)
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 15 g másla

Náplň

  • 200 g hořké čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce
  • jahody a pistácie na ozdobení

Instructions
 

  • Pistácie dáme do mixéru, přidáme kokosový olej a máslo, mixujeme cca 3 minuty, než nám vznikne pevnější hmota.
  • Vmačkáme do dortové formy, korpus bude opravdu jen tenoučký.
  • V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme čokoládu a poté přidáme 3 žloutky a mascarpone. 
  • Z bílků vyšleháme sníh a poté smícháme s ingrediencemi v kastůlku. 
  • Vše najednou nalijeme na korpus a dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
  • Nakonec nahoru přidáme jahody a pistácie.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating