15 Nov Nepečený čokoládový dezert s pistáciovým korpusem
U tohoto čokoládového dezertu nemusíte ani rozehřívat troubu! Základ korpusu tvoří oříšky, náplň pak čokoláda a mascarpone.
Příprava receptu
Doba přípravy: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 290 kcal Makroživiny: 7 g B, 6 g S, 24 g T
Výborný dezert, který si získá všechny milovníky čokolády, navíc nemusíte rozpalovat troubu!
Ingredience:
Na korpus:
Na náplň:
Postupové fotky:
Postup:
- Pistácie dáme do mixéru, přidáme kokosový olej a máslo, mixujeme cca 3 minuty, než nám vznikne pevnější hmota.
- Vmačkáme do dortové formy, korpus bude opravdu jen tenoučký.
- V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme čokoládu a poté přidáme 3 žloutky a mascarpone.
- Z bílků vyšleháme sníh a poté smícháme s ingrediencemi v kastůlku.
- Vše najednou nalijeme na korpus a dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
- Nakonec nahoru přidáme jahody a pistácie.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Korpus vznikne rozmixováním ořechů, másla a kokosového oleje. Vmačkáme ho do dortové formy, ze zbylých ingrediencí vytvoříme náplň a tu do něj vlijeme. Dezert ozdobíme a necháme uležet alespoň přes noc. Celý proces je jednoduchý a rychlý, dobrou chuť!
Nepečený čokoládový dezert
Ingredients
Korpus
- 150 g pistácií (vyloupaných a nesolených)
- 2 lžičky kokosového oleje
- 15 g másla
Náplň
- 200 g hořké čokolády
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- jahody a pistácie na ozdobení
Instructions
- Pistácie dáme do mixéru, přidáme kokosový olej a máslo, mixujeme cca 3 minuty, než nám vznikne pevnější hmota.
- Vmačkáme do dortové formy, korpus bude opravdu jen tenoučký.
- V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme čokoládu a poté přidáme 3 žloutky a mascarpone.
- Z bílků vyšleháme sníh a poté smícháme s ingrediencemi v kastůlku.
- Vše najednou nalijeme na korpus a dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
- Nakonec nahoru přidáme jahody a pistácie.
No Comments