29 Nov Mini cheesecaky
Vyzkoušejte malou verzi cheesecaku, která se hodí na oslavy a rauty.
Příprava receptu
Doba přípravy: 50 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 320 kcal Makroživiny: 8 g B, 7 g S, 29 g T
Ingredience vyjdou na 3 formičky o průměru 13 cm.
Ingredience:
Na korpus:
Na náplň:
Na ozdobu:
Postup:
- Smícháme ingredience na těsto a uhněteme. Necháme chvíli odležet.
- Potom vmačkáme do formiček, propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut na 180 °C.
- Mezitím smícháme vše na náplň.
- Naplníme formičky a pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme a trochu otevřeme dvířka, aby dort ještě došel.
- Necháme přes noc ztuhnout v chladu. Vršek potřeme zakysanou smetanou s kapkou citrónu a ozdobíme malinami.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Smíchaný korpus vložíme do formiček a 15 minut předpečeme. Nalijeme do něj náplň a pečeme nejprve 15 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 110°C a pečeme ještě 20 minut. Necháme dojít v teple. Zdobíme druhý den po uležení v chladu.
Mini cheesecaky
Ingredients
Korpus
- 125 g rozmixovaných vlaškých ořechů
- 200 g rozmixovaných kešu
- 50 g kokosu na hrubo mletého
- 60 g změklého másla
- 2 lžičky skořice
Náplň
- 150 g mascarpone
- 90 g zakysané smetany 18 %
- 75 g tučného tvarohu
- citrón
- 3 vejce
Na ozdobu
- zakysaná smetana
- citrón
- lyofilizované maliny
Instructions
- Smícháme ingredience na těsto a uhněteme. Necháme chvíli odležet.
- Potom vmačkáme do formiček, propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut na 180 °C.
- Mezitím si vše smícháme na náplň.
- Naplníme formičky a pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme, trochu otevřeme dvířka a necháme dojít.
- Necháme přes noc ztuhnout v chladu. Vršek potřeme zakysanou smetanou s kapkou citrónu a ozdbíme malinami.
No Comments