Mini cheesecaky

Mini cheesecaky

Vyzkoušejte malou verzi cheesecaku, která se hodí na oslavy a rauty.

Příprava receptu

Doba přípravy: 50 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 320 kcal Makroživiny: 8 g B, 7 g S, 29 g T

Ingredience vyjdou na 3 formičky o průměru 13 cm.

 

Ingredience:

 

Na korpus:

125 g rozmixovaných vlašských ořechů

200 g rozmixovaných kešu

50 g kokosu (na hrubo mletého)

60 g změklého másla

2 lžičky skořice

 

Na náplň:

150 g mascarpone

90 g zakysané smetany 18%

75 g tučného tvarohu

citrón

3 vajíčka

 

Na ozdobu:

zakysaná smetana

citrón

lyofilizované maliny

 

Postup:

  1. Smícháme ingredience na těsto a uhněteme. Necháme chvíli odležet.
  2. Potom vmačkáme do formiček, propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut na 180 °C.
  3. Mezitím smícháme vše na náplň.
  4. Naplníme formičky a pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme a trochu otevřeme dvířka, aby dort ještě došel.
  5. Necháme přes noc ztuhnout v chladu. Vršek potřeme zakysanou smetanou s kapkou citrónu a ozdobíme malinami.

 

 

Vzhled menších dezertů je oblíbený především u dětí!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Smíchaný korpus vložíme do formiček a 15 minut předpečeme. Nalijeme do něj náplň a pečeme nejprve 15 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 110°C a pečeme ještě 20 minut. Necháme dojít v teple. Zdobíme druhý den po uležení v chladu.

Mini cheesecaky

Cook Time 50 minutes
Servings 12 porcí
Calories 320 kcal

Ingredients
  

Korpus

  • 125 g rozmixovaných vlaškých ořechů
  • 200 g rozmixovaných kešu
  • 50 g kokosu na hrubo mletého
  • 60 g změklého másla
  • 2 lžičky skořice

Náplň

  • 150 g mascarpone
  • 90 g zakysané smetany 18 %
  • 75 g tučného tvarohu
  • citrón
  • 3 vejce

Na ozdobu

  • zakysaná smetana
  • citrón
  • lyofilizované maliny

Instructions
 

  • Smícháme ingredience na těsto a uhněteme. Necháme chvíli odležet.
  • Potom vmačkáme do formiček, propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut na 180 °C.
  • Mezitím si vše smícháme na náplň.
  • Naplníme formičky a pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme, trochu otevřeme dvířka a necháme dojít.
  • Necháme přes noc ztuhnout v chladu. Vršek potřeme zakysanou smetanou s kapkou citrónu a ozdbíme malinami.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating