Měkké cookies

Měkké cookies

Pojďte se s námi vrhnout na připravu cookies bez mouky. Čím jemněji mandle a vločky namelete, tím spíše nepoznáte rozdíl od těch klasických!

Příprava receptu

Doba přípravy: 20 min Počet porcí: 16 Počet kalorií:  228 kcal Makroživiny:  5 g B, 11 g S, 16 g T

Cookies z ovesných vloček a mandlí.

 

Ingredience:

150 g ovesných vloček

200 g mandlí

140 g xylitolu

1 lžička prášku do pečiva

1 lžíce perníkového koření

100 g hořké čokolády

100 g máska

2 lžíce čekankového sirupu

2 lžíce mléka

1 vejce

 

Postup:

  1. Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku.
  2. Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi a čokoládou nakrájenou na kousky
  3. Máslo rozehřejeme a smícháme s čekankovým sirupem, mlékem a vejcem.
  4. Smícháním suchých a mokrých ingrediencí vytvoříme těsto, které vložíme na 15 minut do mrazáku.
  5. Z těsta vytvarujeme přibližně 16 sušenek, které dáme na pečicí papír. Necháme mezi nimi mezery, protože se během pečení „rozplácnou“.
  6. Pečeme na 180 °C 15 – 20 minut.

 

Nezapomeňte, že sušenky jsou energeticky velmi vydatné, hodí se k doplnění energie během náročných dnů.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Rozmačkaný banán smícháme s vejci a s rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Přidáme vlašskoořechovou mouku. Těsto vložíme do rozehřátého vaflovače a čekáme, než budou vafle hotové. Zdobíme dle chuti.

Měkké cookies

Prep Time20 mins
Servings: 16 sušenek
Calories: 228kcal

Ingredients

  • 150 g ovesných vloček
  • 200 g mandlí
  • 140 g xylitolu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • 2 lžíce mléka
  • 1 vejce

Instructions

  • Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku.
  • Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi a čokoládou nakrájenou na kousky.
  • Máslo rozehřejeme a smícháme s čekankovým sirupem, mlékem a vejcem.
  • Smícháním suchých a mokrých ingrediencí vytvoříme těsto, které vložíme na 15 minut do mrazáku.
  • Z těsta vytvarujeme přibližně 16 sušenek, které dáme na pečicí papír. Necháme mezi nimi mezery, protože se během pečení "rozplácnou".
  • Pečeme na 180 °C 15 - 20 minut.
4 Comments
  • Adela
    Posted at 20:06h, 06 května Odpovědět

    Delala jsem si je v nedeli na brunch a musim rict, ze pecka 🤩

    • eatyourfears
      Posted at 20:06h, 06 května Odpovědět

      Tak to máme velkou radost! Děkujeme 🙂

      • Veru
        Posted at 20:06h, 06 května Odpovědět

        Děkujeme za recepty, tenhle je moc vyborny, já neměla vlaskoorechovou mouku, tak sem dala 20g kokosové a 20g hladké spaldove + trochu mléka a dopadlo to dobře 🤩

        • eatyourfears
          Posted at 20:06h, 06 května Odpovědět

          Super! Tak to máme radost, že se i tak povedly 🙂

Post A Comment