Květáková pizza

Květáková pizza

Základ pizzy tvoří květák s goudou a mandlovou moukou. Navrch si pak dáte cokoliv, co máte rádi.

 

Příprava receptu

Doba pečení: 45 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 400  kcal Makroživiny: 19 g B, 10 g S, 24 g T

Kalorická hodnota odpovídá těstu, zbytek ingrediencí je individuální.

 

Ingredience:

 

Na těsto:

1 větší květák

100 g strouhané goudy 45 %

110 g mandlové mouky

2 vajíčka

sůl, pepř

 

Na náplň můžete dát úplně cokoliv, na co máte chuť. My daly maso, slaninu, goudu, hermelín a rukolu.

 

 

Postup:

  1. Květák uvaříme a rozmačkáme.
  2. Smícháme s vajíčkem, nastrouhanou goudou a moukou a vložíme na pečící papír.
  3. Pečeme na 200 °C cca 30 minut (než bude těsto lehce zlaté.
  4. Pak přidáme další ingredience (maso nejdříve udělat na pánvičce) a necháme ještě 15 min zapéct.
  5. Přidáme rukolu a máme hotovo.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Květák omyjeme, nakrájíme na růžičky, uvaříme doměkka. Poté ho rozmačkáme, přidáme vajíčko, sýr a mouku a dáme na pečicí papír. Buď do formy na pizzu nebo klidně na plech. Až bude těsto hotové, dáme na něj sýr, slaninu, maso a další ingredience.

Květáková pizza

Cook Time 45 minutes
Servings 4
Calories 400 kcal

Ingredients
  

Na těsto:

  • 1 větší květák
  • 100 g strouhané goudy 45 %
  • 110 g mandlové mouky
  • 2 vajíčka
  • sůl

Na náplň:

  • slanina, sýry, maso, rukola

Instructions
 

  • Květák uvaříme a rozmačkáme.
  • Smícháme s vajíčkem, nastrouhanou goudou a moukou a vložíme na pečící papír.
  • Pečeme na 200 °C cca 30 minut (než bude těsto lehce zlaté.
  • Pak přidáme další ingredience (maso nejdříve udělat na pánvičce) a necháme ještě 15 min zapéct.
  • Přidáme rukolu a máme hotovo.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating