Kuřecí vývar s restovanou cuketou

Kuřecí vývar s restovanou cuketou

Polévka, která vás zasytí i přesto, že obsahuje jen vývar a restovanou zeleninu.

Příprava receptu

Doba vaření: 20 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 200 kcal Makroživiny: 7 g B, 19 g S, 11 g T

Kalorická hodnota vývaru se může lišit. To samé platí i u zeleniny, záleží, jak velké kusy zvolíte.

 

Ingredience:

1 litr kuřecího vývaru

2 menší cukety

cibule

2 mrkve

2 petržele

1 menší celer

sůl, pepř, pažitka

 

Postup:

  1. Pokud máte hotový vývar, dejte do hrnce nakrájenou zeleninu na větší kusy (mrkev, celer, petržel) změknout. Pokud nemáte, udělejte zeleninu rovnou ve vývaru.
  2. Na pánvičce na ghí osmahněte cibulku a přidejte na kousky nakrájenou cuketu.
  3. Chvilku restujeme, aby cuketa trochu změkla, ale zároveň zůstala křupavá.
  4. Poté nakrájíme zeleninu z vývaru, obereme maso z kostí (ze kterých jsme připravovali vývar), osolíme, opepříme, přidáme cuketu s cibulkou a ozdobíme pažitkou.

 

Aby byla polévka ještě výživnější, můžete si do ní přidat vajíčko nebo avokádo.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Pokud máte hotový vývar, tuto polévku budete mít hotovou raz dva. Pokud nemáte, pár hodin zabere uvařit vývar, ve kterém můžete uvařit i zeleninu. Zvlášť si orestujeme cuketu, ozdobíme pažitkou a je to.

Kuřecí vývara s restovanou cuketou

Cook Time20 mins
Servings: 4
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 menší cukety
  • cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • sůl, pepř, pažitka

Instructions

  • Pokud máte hotový vývar, dejte do hrnce nakrájenou zeleninu na větší kusy (mrkev, celer, petržel) změknout. Pokud nemáte, udělejte zeleninu rovnou ve vývaru.
  • Na pánvičce na ghí osmahněte cibulku a přidejte na kousky nakrájenou cuketu.
  • Chvilku restujeme, aby cuketa trochu změkla, ale zároveň zůstala křupavá.
  • Poté nakrájíme zeleninu z vývaru, obereme maso z kostí, osolíme, opepříme, přidáme cuketu s cibulkou a ozdobíme pažitkou.

 

No Comments

Post A Comment