Krůtí na kari s kokosovým mlékem

Krůtí na kari s kokosovým mlékem

Pokrm s exotickou příchutí manga.

 

Příprava receptu

Doba vaření: 30 min Počet porcí: 5 Počet kalorií: 360  kcal Makroživiny: 26 g B, 25 g S, 17 g T

Podávat můžeme s rýží, květákovou rýží nebo jen tak samotné.

 

Ingredience:

 

500 g krůtí prsa

50 ml olivový olej

1 cibule

1 – 2 stroužky česneku

kari koření

kurkuma

mletá paprika

šťáva z 1/2 limetky

sůl, pepř

200 ml kokosové mléko

1 mango

1 batát

 

 

Postup:

  1. Maso si nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme cca 40 ml oleje, koření a šťávu z limetky. Necháme uležet.
  2. Batát nakrájíme na kostičky, dáme vařit do měkka.
  3. Cibuli a česnek si nakrájíme nadribno, orestujeme na cca 10 ml oleje.
  4. K cibuli přidáme naložené maso, mícháme, než se zatáhne.
  5. Ke směsi přilijeme kokosové mléko a mango nakrájene na kostičky. Necháme prohřát.
  6. Na konci přimícháme uvařený batát.
  7. Podáváme s rýží, květákovou rýží nebo jen tak samotné.

 

Množství manga a batátů můžeme libovolně upravovat.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Naložené maso orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme kokosové mléko, mango a batát. Dle chuti podáváme s rýží, květákovou rýží nebo jen tak samotné.

Krůtí na kari s kokosovým mlékem

Prep Time30 mins
Servings: 5
Calories: 360kcal

Ingredients

  • 500 g krůtí prsa
  • 50 ml olivový olej
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • kari koření, kurkuma, mletá paprika
  • sůl, pepř
  • 1/2 limetky šťáva
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 mango
  • 1 batát

Instructions

  • Maso si nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme cca 40 ml oleje, koření a šťávu z limetky.
  • Necháme uležet.Batát nakrájíme na kostičky, dáme vařit do měkka.
  • Cibuli a česnek si nakrájíme nadribno, orestujeme na cca 10 ml oleje.
  • K cibuli přidáme naložené maso, mícháme, než se zatáhne.
  • Ke směsi přilijeme kokosové mléko a mango nakrájene na kostičky. Necháme prohřát.
  • Na konci přimícháme uvařený batát.
  • Podáváme s rýží, květákovou rýží nebo jen tak samotné.
No Comments

Post A Comment