Dýňový perník

Dýňový perník

Máme tu podzim a s ním přichází období plné dýní. Inspirace, jak je zpracovat,  není nikdy dost. Tentokrát jsme si pro Vás připravily nadýchaný a vláčný perník z dýně Hokaido.

Příprava receptu

Doba pečení: 30 min Počet porcí: 9 Počet kalorií: 130 kcal Makroživiny: 4 g B, 17 g S, 5 g T

Do těsta na perník můžete podle chuti přidat nasekané ořechy nebo třeba kokos.

 

Ingredience:

300 g dýně Hokaido

5 – 10 g zázvoru (nemusí být)

120 g banánu

2 vejce

20 g kakaa

1 prášek do perníku

1 lžička perníkového koření

110 g celozrnné mouky

1 – 2 lžíce medu

30 ml kvalitního oleje

 

 

Postup:

  1. Dýni důkladně omyjeme a nastrouháme ji na jemno. Stejně tak nastrouháme zázvor.
  2. V míse si smícháme dýni, zázvor, rozmačkaný banán a zbytek ingrediencí.
  3. Těsto vložíme do pečicím papírem vyloženého plechu (malého – 25 x 20 cm).
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 30 minut.
  5. Krájíme a podáváme po vychladnutí.

 

 

Jednoduchý podzimní recept, který provoní nejen kuchyni!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

 

Dýňový perník

Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 9 porcí

Ingredients
  

  • 300 g dýně Hokaido
  • 5 - 10 g zázvoru
  • 120 g banánu
  • 2 vejce
  • 20 g kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička perníkového koření
  • 110 g celozrnné mouky
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 30 ml kvalitního oleje

Instructions
 

  • Dýni důkladně omyjeme a nastrouháme ji na jemno. Stejně tak nastrouháme zázvor.
  • V míse si smícháme dýni, zázvor, rozmačkaný banán a zbytek ingrediencí.
  • Těsto vložíme do pečicím papírem vyloženého plechu (malého - 25 x 20 cm).
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 30 minut.
  • Krájíme a podáváme po vychladnutí.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating