Go Back

Dýňový perník

Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 9 porcí

Ingredients
  

  • 300 g dýně Hokaido
  • 5 - 10 g zázvoru
  • 120 g banánu
  • 2 vejce
  • 20 g kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička perníkového koření
  • 110 g celozrnné mouky
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 30 ml kvalitního oleje

Instructions
 

  • Dýni důkladně omyjeme a nastrouháme ji na jemno. Stejně tak nastrouháme zázvor.
  • V míse si smícháme dýni, zázvor, rozmačkaný banán a zbytek ingrediencí.
  • Těsto vložíme do pečicím papírem vyloženého plechu (malého - 25 x 20 cm).
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 30 minut.
  • Krájíme a podáváme po vychladnutí.