Dýňové noky se sýrovou omáčkou

Dýňové noky se sýrovou omáčkou

Základ těchto noků tvoří mouka z dýně a vlašských ořechů. Omáčka se skládá jen ze smetany a gorgonzoly.

 

Příprava receptu

Doba vaření: 6 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 630 kcal Makroživiny: 47 g B, 19 g S, 39 g T

Uzený losos se krásně hodí k sýrové chuti. Nezapomeňte ani na rajčata!

 

Ingredience:

Na noky:

125 dýňové mouky

175 g vlašskoořechové mouky

1 vajíčko

150 ml vody

1 lžička soli

olivový olej na vaření gnocchi

Na omáčku:

150 ml 33% smetany

150 g gorgonzoly

Navrch:

80 g uzeného lososa

rukola, rajčata

 

Postupové fotky:

 

 

Postup:

  1.  Mouky, vejce, vodu a sůl smícháme a vytvoříme těsto.
  2. Poté tvoříme kuličky, které lehce promáčkneme vidličkou.
  3. Dáme do vroucí vody cca na 6 minut.
  4. Na pánvičce necháme rozpustit gorgonzolu spolu se smetanou.
  5. Touto omáčkou pak polijeme noky, přidáme uzeného lososa a zeleninu.

 

 

Obě mouky seženete na goodie.cz, pro slevu zadejte kód EATYOURFEARS.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z mouk a ostatních ingrediencí si vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Rozdělíme ho na cca na 15 dílů, ze kterých uděláme kuličku a promáčkneme vidličkou. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 6 minut. Na omáčku smícháme smetanu a gorgonzolu.

Dýňové noky se sýrovou omáčkou

Cook Time 6 minutes
Servings 4
Calories 630 kcal

Ingredients
  

Na gnocchi:

  • 125 g dýňové mouky
  • 175 g vlašskoořechová mouka
  • 1 vajíčko
  • 150 ml vody
  • 1 lžička soli
  • olivový olej na vaření gnocchi

Na omáčku:

  • 150 ml smetany 33 %
  • 150 g gorgonzoly

Navrch:

  • 80 g uzeného lososa
  • rukola, rajčata

Instructions
 

  •  Mouky, vejce, vodu a sůl smícháme a vytvoříme těsto.
  • Poté tvoříme kuličky, které lehce promáčkneme vidličkou.
  • Dáme do vroucí vody cca na 6 minut.
  • Na pánvičce necháme rozpustit gorgonzolu spolu se smetanou.
  • Touto omáčkou pak polijeme noky, přidáme uzeného lososa a zeleninu.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating