Citrónové lívance

Citrónové lívance

Lívance z kefíru s nádechem citrónu, to musíte zkusit! Pokud máte k snídani stále vajíčka jako my, připravte si i sladkou snídani.

Příprava receptu

Doba přípravy: 10 min Počet porcí: 4 Počet kalorií:  200 kcal Makroživiny:  7 g B, 13 g S, 15 g T

Kefír lívence krásně nadýchá!

 

Ingredience:

80 g mletých kešu

80 g kefíru

60 zakysané smetany 16 %

1 změklý banán

 kůra z 1/2 bio citrónu

1 vejce

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička kokosového oleje

 

 Postupové fotky:

 

 

Postup:

  1. Kešu namemeleme na mouku.
  2. Banán rozmačkáme vidličkou.
  3. Smícháme dohromady.
  4. Přidáme smetanu, kefír, vajíčko, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
  5. Promícháme dohromady.
  6. Rozehřejeme si lívanečník s trochou kokosového oleje.
  7. Pomocí lžíce vkládáme těsto na lívanečník/pánvičku (cca 1 lžíci), aby byly línance tenké, půjdou pal lépe otáčet.
  8. Otáčíme až tehdy, kdy kraje se trochu “zatáhnou” k sobě.
  9. Pečeme na mírném plameni, aby se línavce nespálily, ale hezky propekly.
  10. Z dávky vyjde cca 16 malých línavců.

 

 

Podáváme se zakysanou smetanou, lesními plody a citrónovou kůrou.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Vytvoříme si u ingrediencí těsto, které klademe na lívanečník. Pomalu pečeme na kokosovém oleji. Podáváme se zakysanou smetanou a lesními plody.

Citrónové lívance

Prep Time 10 minutes
Servings 4
Calories 200 kcal

Ingredients
  

  • 80 g mletých kešu
  • 80 g kefíru
  • 60 g zakysané smetany 16 %
  • 1 změklý banán
  • kůra z 1/2 bio citrónu
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kokosového oleje

Instructions
 

  • Kešu namemeleme na mouku.
  • Banán rozmačkáme vidličkou.
  • Smícháme dohromady
  • Přidáme smetanu, kefír, vajíčko, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
  • Promícháme dohromady.
  • Rozehřejeme si lívanečník s trochou kokosového oleje.
  • Pomocí lžíce vkládáme těsto na lívanečník/pánvičku (cca 1 lžíci), aby byly línance tenké, půjdou pal lépe otáčet.
  • Otáčíme až tehdy, kdy kraje se trochu "zatáhnou" k sobě.
  • Pečeme na mírném plameni, aby se línavce nespálily, ale hezky propekly.
  • Z dávky vyjde cca 16 malých línavců.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating