Go Back

Citrónové lívance

Prep Time 10 minutes
Servings 4
Calories 200 kcal

Ingredients
  

  • 80 g mletých kešu
  • 80 g kefíru
  • 60 g zakysané smetany 16 %
  • 1 změklý banán
  • kůra z 1/2 bio citrónu
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kokosového oleje

Instructions
 

  • Kešu namemeleme na mouku.
  • Banán rozmačkáme vidličkou.
  • Smícháme dohromady
  • Přidáme smetanu, kefír, vajíčko, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
  • Promícháme dohromady.
  • Rozehřejeme si lívanečník s trochou kokosového oleje.
  • Pomocí lžíce vkládáme těsto na lívanečník/pánvičku (cca 1 lžíci), aby byly línance tenké, půjdou pal lépe otáčet.
  • Otáčíme až tehdy, kdy kraje se trochu "zatáhnou" k sobě.
  • Pečeme na mírném plameni, aby se línavce nespálily, ale hezky propekly.
  • Z dávky vyjde cca 16 malých línavců.