Go Back

Jablečný štrúdl

Cook Time 25 minutes
Servings 8
Calories 270 kcal

Ingredients
  

Na těsto:

  • 160 g mletých kešu
  • 80 g vlašských ořechů
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 + 1 vejce + na potření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky citrónové kůry
  • 3 lžičky skořice
  • volitelně sladidlo

Na náplň:

  • 150 g jablek
  • 1 lžička skořice
  • 40 g vlašských ořechů

Instructions
 

  • Ořechy rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, skořici, prášek do pečiva.
  • Poté rozklepneme 2 vajíčka.
  • Vytvoříme těsto, které dáme cca na 30 minut do mrazáku.
  • Připravíme si náplň.
  • Nastrouháme si nahrubo jablka, přidáme nasekané vlašské ořechy a skořici.
  • Těsto rozválíme mezi 2 pečicími papíry na tenký plát cca 0,5 cm.
  • Naplníme jablky a zamotáme pomocí pečicího papíru (viz postupové fotky).
  • Potřeme rozmíchaným vajíčkem.Pečeme na 180°cca 25 minut.
  • Krájíme ostrým nožem.