Go Back

Brokolicový quiche s gorgonzolou

Cook Time 40 minutes
Servings 8
Calories 450 kcal

Ingredients
  

Na korpus:

  • 200 g mandlové mouky
  • 100 g másla

Na náplň:

  • 400 g brokolice
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g sýru grana padano
  • 2 vajíčka
  • 150 ml smetany
  • 1 cibule
  • lžíce olivového oleje
  • s stroužek česneku
  • sůl, pepř

Instructions
 

  • Vytvoříme těsto, vmačkáme do dortové formy.
  • Propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 200 °C.
  • Brokolici omyjeme, nakrájíme na růžičky a povaříme cca 3 minuty.
  • Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme brokolici.
  • Směs vložíme na těsto, zasypeme polovinou sýru grana padano, zalijeme vajíčky rozmíchanými se smetanou, solí a pepřem.
  • Posypeme druhou polovinou.
  • Na povrch quiche vložíme na plátky nakrájenou gorgonzolu.
  • Pečeme 25-30 minut na 200 °C, dokud není povrch jemně zlatý.