Špenátový quiche

Špenátový quiche

Slaný koláč, který můžete jíst hnedka vyndaný z trouby nebo i další den, kdy ještě více ztuhne. Přidejte si do něj klidně i jiný sýr.

 

Příprava receptu

Doba pečení: 40 min Počet porcí: 8 Počet kalorií: 350  kcal Makroživiny: 19 g B, 7 g S, 26 g T

Díky sýru a smetaně je quiche krásně krémový!

 

Ingredience:

Na těsto:

100 g másla

4 lžíce vody

200 g mouky ze slunečnicových semínek

 

Na náplň:

3 balení mražených špenátových listů

150 g goudy

250 g zakysané smetany

1 větší cibule

stroužek česneku

ghí

sůl, pepř

 

 

Postup:

  1. Uhněteme těsto, vmačkáme do formy (lepší vyložit pečicím papírem).
  2. Okraje budou cca 2 cm vysoké.
  3. Těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 6 minut na 180 °C.
  4. Špenát necháme změknout na cibulce na ghí (pustí nějakou vodu, tak tu slijeme).
  5. Pak přidáme zbytek ingrediencí (goudu nastrouháme).
  6. Vložíme na těsto a pečeme dalších 35-40 minut.

 

 

Místo mouky ze slunečnicových semínek můžete namlít celá semínka, dejte však do korpusu méně másla.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Připravíme si těsto, které vmačkáme do dortové formy a propícháme vidličkou. Na pánvi si připravíme náplň ze špenátových listů, goudy a zakysané smetany. Ochutíme. Poté vložíme na hotový korpus a dáme ještě do trouby zapéct.

Špenátový quiche

Cook Time 40 minutes
Servings 8
Calories 350 kcal

Ingredients
  

Na korpus:

  • 200 g mouky ze slunečnicových semínek
  • 100 g másla
  • 4 lžíce vody

Na náplň:

  • 3 balení mražených špenátových listů
  • 150 g goudy
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 větší cibule
  • stroužek česneku
  • ghí
  • sůl, pepř

Instructions
 

  • Uhněteme těsto, vmačkáme do formy (lepší vyložit pečicím papírem).
  • Okraje budou cca 2 cm vysoké.
  • Těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 6 minut na 180 °C.
  • Špenát necháme změknout na cibulce na ghí (pustí nějakou vodu, tak tu slijeme).
  • Pak přidáme zbytek ingrediencí (goudu nastrouháme).
  • Vložíme na těsto a pečeme dalších 35-40 minut.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating