Rybízový koláč s kakaovým korpusem

Rybízový koláč s kakaovým korpusem

Upečte si rybízovo-kakaový koláč v letních měsících při přebytku ovoce.

Příprava receptu

Doba pečení: 45 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 200 kcal Makroživiny: 7 g B, 7 g S, 16 g T

Rybíz chutná skvěle, ale na koláči vždycky ještě o něco líp!

 

Ingredience:

 

Spodní vrstva:

140 g rozmixovaných mandlí

60 ml kokosového mléka Aroy-D

25 g kokosového oleje

1 vejce

1 lžíce bio kakaa

kypřící prášek do pečiva

 

Střední vrstva:

180 g tučného tvarohu

90 g mascarpone

90 g zakysané smetany

2 vejce

 

Vrchní vrstva:

400 g rybízu

 

Postup:

  1. Smícháme ingredience na spodní vrstvu, vložíme do dortové formy a pečeme na 180 °C cca 15 minut.
  2. Necháme chvíli vychladnout a připravíme si střední vrstvu. Vše spolu umixujeme a vložíme na korpus.
  3. Nakonec nahoru nasypeme rybíz.
  4. Pečeme dalších 30-35 minut. Po vychladnutí necháme v ledničce přes noc uležet.

 

 

Pokud v koláči nechcete mít tolik výraznou kyselou chuť rybízu, přidejte sladidlo dle uvážení.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Smícháme si ingredience na spodní a střední vrstvu. Nejprve předpečeme korpus a poté koláč dopečeme i se střední a rybízovou vrstvou. Celková doba pečení vyjde na 45 – 50 minut.

Rybízový dort s kakaovým korpusem

Cook Time 45 minutes
Servings 12 porcí
Calories 200 kcal

Ingredients
  

Spodní vrstva

  • 140 g rozmixovaných mandlí
  • 60 ml kokosového mléka Aroy-D
  • 25 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • kypřící prášek do pečiva

Střední vrstva

  • 180 g tučného tvarohu
  • 90 g mascarpone
  • 90 g zakysané smetany
  • 2 vejce

Vrchní vrstva

  • 400 g rybízu

Instructions
 

  • Smícháme ingredience na spodní vrstvu, vložíme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
  • Necháme chvíli vychladnout a připravíme si střední vrstvu. Vše spolu umixujeme a vložíme na korpus.
  • Nakonec nahoru nasypeme rybíz.
  • Pečeme dalších 30-35 minut. Po vychladnutí necháme v ledničce přes noc uležet.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating