Makový koláč

Makový koláč

Makový kolář, kde základ tvoří jednoduchý korpus. Krém je mix ricotty a tvarohu spolu s mákem.

 

Příprava receptu

Doba pečení: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 210 kcal Makoživiny: 7 g B, 3 g S, 18 g T

Pro milovníky tvarohu a máku!

 

Ingredience:

Na korpus:

80 g kokosové mouky

20 g mandlové mouky

80 g másla

2 vejce

 

Na krém:

150 g mascarpone

100 g ricotty

100 g plnotučného tvarohu

2 vejce

1 žloutek

45 g mletého máku

 

 

Postup:

  1. Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou.
  2. Korpus pečeme 15 minut na 200 °C.
  3. Vše potřebné na krém smícháme a vyšleháme a nalijeme na korpus.
  4. Pečeme ještě 15 minut na 200 °C, pak troubu snížíme na 100 stupňů a pečeme ještě 10 minut.
  5. Necháme vyhladit v ledničce.

 

 

Ozdobení koláče sezónním ovocem přidá na chuti a osladí.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z uvedených ingrediencí jednoduše vytvoříme korpus i náplň. Korpus si nejprve předpečeme na 200 °C, poté pečeme i s náplní a nakonec teplotu ještě snížíme. Přes noc necháme uležet v ledničce.

Makový koláč

Cook Time 40 minutes
Servings 12
Calories 210 kcal

Ingredients
  

Na korpus:

  • 80 g kokosové muky
  • 20 g mandlové mouky
  • 80 g másla
  • 2 vajíčka

Na krém:

  • 150 g mascarpone
  • 100 g ricotty
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 2 vajíčka + 1 žloutek
  • 45 g mletého máku

Instructions
 

  • Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou.
  • Korpus pečeme 15 minut na 200 °C.
  • Vše potřebné na krém smícháme a vyšleháme a nalijeme na korpus.
  • Pečeme ještě 15 minut na 200 °C, pak troubu snížíme na 100 °C a pečeme ještě 10 minut.
  • Necháme vyhladit v ledničce.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating