Dýňové a řepové hranolky

Dýňové a řepové hranolky

Zelenina trochu jinak. Pokud máte salátů a čerstvé zeleniny po krk, vyzkoušejte zeleninu upéct v podobě například hranolek!

 

Příprava receptu

Doba vaření: 30 min Počet porcí: 2 Počet kalorií: 230 kcal Makroživiny: 6 g B, 34 g S, 10 g T

Zeleninové hranolky můžete udělat i z mrkve, celeru nebo petržele!

 

Ingredience:

1 menší Hokkaidó dýně

3 střední řepy

olivový olej

sůl, pepř

 

Postup:

  1. Řepu oloupeme, dýni omyjeme.
  2. Nakrájíme na plátky, dále pak na “hranolky”.
  3. Vložíme na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem.
  4. Dáme do trouby na 180 °C cca na 30 minut.

 

Udělejte si k hranolkám dip ze zakysané smetany, česneku, soli a bylinek.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Řepu oloupeme, dýni umyjeme a nakrájíme na plátky, které rozkrájíme do tvaru hranolků. Dáme na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby.

Řepové a dýňové hranolky

Cook Time 30 minutes
Servings 2
Calories 230 kcal

Ingredients
  

  • 1 menší Hokkaidó dýně
  • 3 střední řepy
  • olivový olej
  • pepř, sůl

Instructions
 

  • Řepu oloupeme, dýni omyjeme. 
  • Nakrájíme na plátky, dále pak na "hranolky".
  • Vložíme na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem.
  • Dáme do trouby na 180 °C cca na 30 minut.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating