16 Nov Zeleninové hranolky
Na zeleninové hranolky můžete použít mrkev, celer, petržel, dýni, batáty nebo například řepu!
Příprava receptu
Doba vaření: 40 min Počet porcí: 2 Počet kalorií: 280 Makroživiny: 8 g B, 40 g S, 10 g T
Hranolky můžou být i zdravé!
Ingredience:
Postup:
- Zeleninu omyjeme, nakrájíme na plátky a vytvoříme “hranolky”.
- Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
- Pečeme na 180 °C a doba je individuální. Záleží na tloušťce hranolek i tvrdosti zeleniny.
- Doporučujeme péct kolem 40 minut, poté ochutnat a uvidíte sami, jestli je to na vás stále tvrdé či nikoliv.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Zeleninu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na pečicí papír. Pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby.
Zeleninové hranolky
Ingredients
- 4 mrkve
- 2 petržele
- 1 celer
- sůl, olivový olej
Instructions
- Zeleninu omyjeme, nakrájíme na plátky a vytvoříme “hranolky”.
- Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
- Pečeme na 180 °C a doba je individuální. Záleží na tloušťce hranolek i tvrdosti zeleniny.
- Doporučujeme péct kolem 40 minut, poté ochutnat a uvidíte sami, jestli je to na vás stále tvrdé či nikoliv.
No Comments