Zeleninové hranolky

Zeleninové hranolky

Na zeleninové hranolky můžete použít mrkev, celer, petržel, dýni, batáty nebo například řepu!

Příprava receptu

Doba vaření: 40 min Počet porcí: 2 Počet kalorií: 280 Makroživiny: 8 g B, 40 g S, 10 g T

Hranolky můžou být i zdravé!

 

Ingredience:

4 mrkve

2 petržele

1 malý celer

sůl, olivový olej

 

Postup:

  1. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na plátky a vytvoříme “hranolky”.
  2. Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
  3. Pečeme na 180 °C a doba je individuální. Záleží na tloušťce hranolek i tvrdosti zeleniny.
  4. Doporučujeme péct kolem 40 minut, poté ochutnat a uvidíte sami, jestli je to na vás stále tvrdé či nikoliv.

 

TIP: Udělejte si k hranolkám dip ze zakysané smetany. Přidejte do ní jen sůl a česnek a můžete v něm hranolky namáčet.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Zeleninu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na pečicí papír. Pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby.

Zeleninové hranolky

Cook Time40 mins
Servings: 2
Calories: 230kcal

Ingredients

  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • sůl, olivový olej

Instructions

  • Zeleninu omyjeme, nakrájíme na plátky a vytvoříme “hranolky”.
  • Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
  • Pečeme na 180 °C a doba je individuální. Záleží na tloušťce hranolek i tvrdosti zeleniny.
  • Doporučujeme péct kolem 40 minut, poté ochutnat a uvidíte sami, jestli je to na vás stále tvrdé či nikoliv.

 

No Comments

Post A Comment