Dýňová polévka

Dýňová polévka

Podzimní dýňová polévka, která vás vždy krásně zahřeje!

Příprava receptu

Doba vaření: 30 min Počet porcí: 8 Počet kalorií: 230 kcal Makroživiny: 3 g B, 10 g S, 21 g T

Ozdobte si ji dýňovými nebo jinými semínky!

 

Ingredience:

1 menší Hokkaidó dýně

500 ml smetany 33%

100 ml vývaru

sůl, pepř

 

Postup:

  1. Dýni nakrájíme, uvaříme doměkka ve vývaru.
  2. Rozmixujeme a přidáme smetanu.
  3. Dochutíme, posypeme semínky a máme hotovo.

 

 

Polévka je díky vývaru výživnější i chutnější!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Dýni uvaříme doměkka ve vývaru. Spolu se smetanou rozmixujeme dohladka. Osolíme, ozdobíme dýňovými semínky a můžeme podávat.

Dýňová polévka

Prep Time5 mins
Cook Time30 mins
Servings: 8
Calories: 230kcal

Ingredients

  • 1 menší Hokkaidó (cca 700 g)
  • 500 ml smetany 33%
  • 100 ml vývaru
  • sůl, pepř

Instructions

  • Dýni nakrájíme, uvaříme doměkka ve vývaru.

  • Rozmixujeme a přidáme smetanu.
  • Dochutíme, posypeme semínky a máme hotovo.

 

Cheesecake se zakysanou smetanou

Cook Time35 mins
Course: Dessert
Servings: 16 porcí
Calories: 320kcal

Ingredients

Na korpus:

  • 250 g mandlové mouky
    (vyloupaných a nesolených)
  • 150 g másla pokojové teploty

Na náplň:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g lučiny
  • 200 g tučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citrónu

Navrch:

  • 80 g zakysané smetany
  • 1 lžička citrónu
  • 200 g malin

Instructions

  • Ingredience na těsto smícháme a dáme do dortové formy vyložené papírem.
  • Vložíme na 15 minut do lednice a připravíme náplň.
  • Vše vložíme do misky, rozšleháme a nalijeme na korpus.
  • Pečeme 15 minut na 200 °C, poté dalších 20 minut na 110 °C.
  • Troubu vypneme a necháme tak 2 hodiny dojít.
  • Přes noc necháme uležet v ledničce.
  • Pak potřeme zakysanou smetanou s citrónem a ozdobíme malinami♥️

 

No Comments

Post A Comment