Česnekové vafle

Česnekové vafle

Oblíbené vafle ve slané verzi s česnekem a slaninou.

Příprava receptu

Doba přípravy: 25 min Počet porcí: 4 Počet kalorií:  140 kcal Makroživiny:  6 g B, 16 g S, 7 g T

Zkuste si připravit vafle z žitné mouky.

 

Ingredience:

70 g žitné mouky

1 vejce

125 ml mléka

50 g anglické slaniny

stroužek česneku

lžička kypřícího prášku

sůl

 

Postup:

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a připravíme ji na pánvi.
  2. Vejce vyšleháme s mlékem.
  3. Přimícháme mouku, slaninu, prolisovaný česnek, kypřící prášek a sůl.
  4. Těsto necháme 10 minut odležet.
  5. Rozehřejeme vaflovač, vložíme po částech těsto a už jen čekáme, až budou vafle hotové.
  6. Ozdobíme podle chuti – na fotkách volské oko, špenát a cheddar.

 

 

Věděli jste, že česnek má silné antibakteriální a antivirové účinky a je velký pomocník při posilování naší imunity?

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Vajíčko vyšleháme s mlékem a smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto vložíme do rozehřátého vaflovače a čekáme, než budou vafle hotové. Zdobíme dle chuti například vajíčkem, špenátem a sýrem.

Česnekové vafle

5 from 1 vote
Prep Time 25 minutes
Servings 4 vafle
Calories 140 kcal

Ingredients
  

  • 70 g žitné mouky
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • sůl

Instructions
 

  • Slaninu nakrájíme na kostičky a připravíme ji na pánvi.
  • Vejce vyšleháme s mlékem.Přimícháme mouku, slaninu, prolisovaný česnek, kypřící prášek a sůl.
  • Těsto necháme 10 minut odležet.
  • Rozehřejeme vaflovač, vložíme po částech těsto a už jen čekáme, až budou vafle hotové.
  • Ozdbíme podle chuti - na fotkách volské oko, špenát a chedar. 
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating