Celerový krém s mrkví

Celerový krém s mrkví

Příprava receptu

Doba vaření: 10 min Počet porcí: 4 Počet kalorí: 985 kcal

Rychlovka za 10 minut!

 

Ingredience:

500 ml kuřecího vývaru

1 věší celer

2 mrkve

 

 

200 ml smetany 33%

sůl, pepř

Postup:

 

  1.  Celer a mrkev omyjeme, nakrájíme a zalijeme vývarem.
  2. Vaříme, dokud nebude zelenina měkká.
  3. Pak přidáme smetanu, sůl a pepř a mixujeme tyčovým mixérem.
  4. Vznikne krásný krém. Ozdobíme mletým pepřem a smetanou.

 

Je opravdu výborný a příprava zabere jen chvilku!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

 

Cheesecake se zakysanou smetanou

Cook Time35 mins
Course: Dessert
Servings: 16 porcí
Calories: 320kcal

Ingredients

Na korpus:

  • 250 g mandlové mouky
    (vyloupaných a nesolených)
  • 150 g másla pokojové teploty

Na náplň:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g lučiny
  • 200 g tučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citrónu

Navrch:

  • 80 g zakysané smetany
  • 1 lžička citrónu
  • 200 g malin

Instructions

  • Ingredience na těsto smícháme a dáme do dortové formy vyložené papírem.
  • Vložíme na 15 minut do lednice a připravíme náplň.
  • Vše vložíme do misky, rozšleháme a nalijeme na korpus.
  • Pečeme 15 minut na 200 °C, poté dalších 20 minut na 110 °C.
  • Troubu vypneme a necháme tak 2 hodiny dojít.
  • Přes noc necháme uležet v ledničce.
  • Pak potřeme zakysanou smetanou s citrónem a ozdobíme malinami♥️

 

No Comments

Post A Comment