Creamy apple pie

Creamy apple pie

Připravte si voňavý dezert hodící se do zimních měsíců. Korpus tvoří kešu, mandle, kokosová mouka a vajíčka. Náplň je pak z jablek zalité zakysanou smetanou, kokosovým mlékem a vajíčky.

Příprava receptu

Doba přípravy: 65 min Počet porcí: 8 Počet kalorí: 320 kcal Makroživiny: 10 g B, 13 g S, 25 g T

Jablka se skořicí provoní při přípravě celou kuchyň!

 

Ingredience:

Na korpus:

100 g rozmixovaných kešu

100 g rozmixovaných mandlí

50 g kokosové mouky

50 g másla

2 vejce

2 lžičky skořice

 

Na náplň:

2,5 jablka

200 g zakysané smetany

2 vajíčka

30 ml kokosového mléka

 

Postup:

  1. Smícháme ingredience na korpus, vytvoříme těsto a necháme v ledničce chvíli ztuhnout.
  2. Vymažeme formu, vmačkáme tam těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 10 minut na 175 °C.
  3. Připravíme si náplň. Nakrájíme jablka a vyskládáme je na hotový korpus.
  4. Zakysanou smetanu vyšleháme s vajíčky a mlékem a nalijeme na jablka.
  5. Posypeme skořicí a pečeme na 125 °C 15 minut, poté zvýšíme na 175 °C a pečeme dalších cca 40 minut.

 

Vyzkoušejte zaměnit skořici za perníkové koření.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Vytvoříme korpus, po uležení ho vmačkáme do formy a pečeme 10 minut na 175 °C. Dále na něj naskládáme jablka a zalijeme smetanovou náplní. Pečeme dalších 15 minut na nižší teplotě, kterou následně zvýšíme na 175 °C a necháme v troubě ještě 40 minut.

Creamy apple pie

Cook Time 1 hour 5 minutes
Servings 8 porcí
Calories 320 kcal

Ingredients
  

Korpus

  • 100 g rozmixovaných kešu
  • 100 g rozmixovaných mandlí
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 g másla
  • 2 lžičky skořice
  • 2 vejce

Náplň

  • 2,5 jablka
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 30 ml kokosového mléka

Instructions
 

  • Smícháme ingredience na korpus, vytvoříme těsto a necháme v ledničce chvíli ztuhnout.
  • Vymažeme formu, vmačkáme tam těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 10 minut na 175 °C.
  • Připravíme si náplň. Nakrájíme jablka a vyskládáme je na hotový korpus.
  • Zakysanou smetanu vyšleháme s vajíčky a mlékem a nalijeme na jablka.
  • Posypeme skořicí a pečeme na 125 °C 15 minut, poté zvýšíme na 175 °C a pečeme dalších cca 40 minut.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating